Banh xeo med stegt flæsk og papaja

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Banh xeo er sprøde, vietnamesiske pandekager med marineret svinekød.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør rismel, hvedemel, gurkemeje, salt, peber og kokosmælk sammen. Tilsæt vand, til konsistensen er som tynd pandekagedej. Lad dejen trække ½ time i køleskabet.
Steg pandekagerne i lidt olie på en lille pande i 1½ minut på hver side.
Steg flæsket på en tør pande, til det har taget lidt farve. Hæld hoisinsauce og vand på panden, og skru ned for varmen.
Lad saucen koge ind med flæsket. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Skræl papajaen, og skær frugtkødet i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Pres saften af limefrugterne.
Rør saften af limefrugterne sammen med fiskesauce, sukker, vand, løg, hvidløg og chili.
Servér pandekagerne med det stegte flæsk, grøntsager, spirer, friske krydderurter og dressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar