Banh xeo med kylling og rejer
7. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Foto Lene Samsø
Normalt er denne pandekage én stor pandekage, hvor fyldet er stegt inden i den. Her serveres den i en mindre version, hvor gæsterne selv kan fylde pandekagerne. De kan nydes sammen med flere andre småretter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel sammen med gurkemeje i en stor skål. Pisk æg, kokosmælk og danskvand sammen i en anden skål, og rør det i dejen. Krydr dejen med salt, og lad den trække i 10 minutter.
Steg 8-12 små pandekager i lidt olie på en lille pande. Hold evt. pandekagerne lune imellem 2 tallerkener indtil servering.
Skær kyllingefileterne i små tern. Hak rejerne groft. Pil løget, og skær det i fine både.
Steg løg og kyllingetern i lidt olie på en stor pande, til kyllingekødet er gennemtilberedt. Tilsæt rejerne, og steg, til rejerne er tilberedte. Krydr med salt.
Skyl salaten, og pluk salatbladene fra hinanden. Skyl bønnespirer. Skyl og snit chili fint. Skær limefrugterne i både. Skyl og pluk koriander.
Rør vand sammen med sukker, limesaft og fiskesauce. Skyl og hak chilien fint, og vend den i dressingen.
Anret pandekagerne med salat, kyllinge-reje-fyld, bønnespirer, chili og koriander, og dryp med lidt limedressing. Servér retten straks sammen med limebåde og limedressing ved siden af.
Tip!
Der er brugt frillicesalat til retten, men du kan vælge kålblade, hvis du foretrækker det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk