Banh mi-sandwich med kylling
24. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Du kan købe en lækker banh mi-sandwich på de fleste gadehjørner i Vietnam, men du kan også lave en lækker version derhjemme med marineret kylling og syltede grøntsager.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time.
Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne og kinaradisen. Skær dem i meget tynde strimler, og læg dem i et glas.
Kog vand, eddike, sukker og salt i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
Hæld væsken over grøntsagerne, og lad det trække i mindst 1 time.
Skær kyllingen i tynde skiver.
Bank på citrongræsset med en kagerulle, og del det. Vend kyllingen med citrongræs, fiskesauce, friskpresset limesaft og olie i en pose, og læg det i køleskabet i mindst 1 time og gerne længere.
Steg kødet på en pande, indtil det er gennemstegt.
Skyl agurk, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en ske, og skær agurken i tynde strimler.
Skyl chili, og skær den i skiver.
Skær brødet over, og smør det med mayonnaise.
Fordel kød, syltede grøntsager, agurk, chili og koriander i brødene.
Servér sandwichen med sriracha og friskpresset limesaft.
Tip!
Har du gulerødder og kinaradise tilbage i glasset, efter at du har lavet din sandwich? Sæt de syltede grøntsager i køleskabet, og brug dem senere. De kan holde i flere uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk