Banh mi-sandwich med kylling

24. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Du kan købe en lækker banh mi-sandwich på de fleste gadehjørner i Vietnam, men du kan også lave en lækker version derhjemme med marineret kylling og syltede grøntsager.

Bemærk
Marinering: Mindst 1 time. Trækketid: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og kinaradisen. Skær dem i meget tynde strimler, og læg dem i et glas.
Kog vand, eddike, sukker og salt i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
Hæld væsken over grøntsagerne, og lad det trække i mindst 1 time.
Skær kyllingen i tynde skiver.
Bank på citrongræsset med en kagerulle, og del det. Vend kyllingen med citrongræs, fiskesauce, friskpresset limesaft og olie i en pose, og læg det i køleskabet i mindst 1 time og gerne længere.
Steg kødet på en pande, indtil det er gennemstegt.
Skyl agurk, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en ske, og skær agurken i tynde strimler.
Skyl chili, og skær den i skiver.
Skær brødet over, og smør det med mayonnaise.
Fordel kød, syltede grøntsager, agurk, chili og koriander i brødene.
Servér sandwichen med sriracha og friskpresset limesaft.

Tip!

Har du gulerødder og kinaradise tilbage i glasset, efter at du har lavet din sandwich? Sæt de syltede grøntsager i køleskabet, og brug dem senere. De kan holde i flere uger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar