Banh mi med svinekød
Her får du 8 små banh mi-sandwiches. Serverer du dem som en del af et større måltid med mange små retter, bør du beregne 1 sandwich pr. person. Vil du bruge dem som et let hovedmåltid, skal du beregne 2-3 pr. person.

0-30 min.
(0)
7. marts 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø
Ingredienser
stk.
Banh mi
- langt flutes
- 1
- persillerødder
- 3
- porrer
- 1
- friske grønne chilier
- 1
- frisk koriander
- 2 håndfulde
- frisk mynte
- 2 håndfulde
- Lidt mayonnaise
Krydret svinekød
- nakkekoteletter
- 3
- five spice-krydderi
- 2 tsk.
- smagsneutral olie til stegning
- hoisinsauce
- 4 spsk.
- salt
Limedressing
- friske røde chilier
- 1
- limesaft
- 4 spsk.
- fiskesauce
- 3 spsk.
- sukker
- 2 tsk.
Sådan gør du
Krydret svinekød
Skær nakkekoteletterne i strimler, og vend dem i five spice-krydderi i en skål. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Hæld hoisinsauce på panden, og lad strimlerne stege kort, til svinekødet er glaseret. Krydr med salt.
Limedressing
Skyl og hak chili fint, fjern evt. kernerne. Rør chili sammen med limesaft, fiskesauce og sukker i en lille skål.
Banh mi
Tænd ovnen på 200°, og varm flutet, til det er sprødt.
Skræl persillerødderne, og rens porren. Skær begge dele i helt tynde strimler, evt. på et juliennejern. Skyl og snit chilien fint. Skyl og pluk krydderurter.
Skær flutet i 8 dele, og skær dem halvvejs igennem på langs. Smør hvert stykke flute med mayonnaise, og fordel krydret gris i.
Fordel herefter persillerødder og porrer ovenpå, og dryp med limedressing. Top med koriander, mynte og chili, og servér straks sammen med resten af limedressingen ved siden af.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner