Banh mi med svinekød

Her får du 8 små banh mi-sandwiches. Serverer du dem som en del af et større måltid med mange små retter, bør du beregne 1 sandwich pr. person. Vil du bruge dem som et let hovedmåltid, skal du beregne 2-3 pr. person.

Banh mi med svinekød
0-30 min.

(0)

7. marts 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø

Ingredienser

stk.

Banh mi

langt flutes
1
persillerødder
3
porrer
1
friske grønne chilier
1
frisk koriander
2 håndfulde
frisk mynte
2 håndfulde
Lidt mayonnaise

Krydret svinekød

nakkekoteletter
3
five spice-krydderi
2 tsk.
smagsneutral olie til stegning
hoisinsauce
4 spsk.
salt

Limedressing

friske røde chilier
1
limesaft
4 spsk.
fiskesauce
3 spsk.
sukker
2 tsk.

Sådan gør du

Krydret svinekød

Skær nakkekoteletterne i strimler, og vend dem i five spice-krydderi i en skål. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Hæld hoisinsauce på panden, og lad strimlerne stege kort, til svinekødet er glaseret. Krydr med salt.

Limedressing

Skyl og hak chili fint, fjern evt. kernerne. Rør chili sammen med limesaft, fiskesauce og sukker i en lille skål.

Banh mi

Tænd ovnen på 200°, og varm flutet, til det er sprødt.
Skræl persillerødderne, og rens porren. Skær begge dele i helt tynde strimler, evt. på et juliennejern. Skyl og snit chilien fint. Skyl og pluk krydderurter.
Skær flutet i 8 dele, og skær dem halvvejs igennem på langs. Smør hvert stykke flute med mayonnaise, og fordel krydret gris i.
Fordel herefter persillerødder og porrer ovenpå, og dryp med limedressing. Top med koriander, mynte og chili, og servér straks sammen med resten af limedressingen ved siden af.

Tip!

Brug de rødder, du har. Selleri, pastinak, kål og gulerødder passer alle sammen godt til retten. Det vigtigste er, at fyldet er sprødt og friskt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'