Banh mi med svinekød

7. marts 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Her får du 8 små banh mi-sandwiches. Serverer du dem som en del af et større måltid med mange små retter, bør du beregne 1 sandwich pr. person. Vil du bruge dem som et let hovedmåltid, skal du beregne 2-3 pr. person.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær nakkekoteletterne i strimler, og vend dem i five spice-krydderi i en skål. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Hæld hoisinsauce på panden, og lad strimlerne stege kort, til svinekødet er glaseret. Krydr med salt.
Skyl og hak chili fint, fjern evt. kernerne. Rør chili sammen med limesaft, fiskesauce og sukker i en lille skål.
Tænd ovnen på 200°, og varm flutet, til det er sprødt.
Skræl persillerødderne, og rens porren. Skær begge dele i helt tynde strimler, evt. på et juliennejern. Skyl og snit chilien fint. Skyl og pluk krydderurter.
Skær flutet i 8 dele, og skær dem halvvejs igennem på langs. Smør hvert stykke flute med mayonnaise, og fordel krydret gris i.
Fordel herefter persillerødder og porrer ovenpå, og dryp med limedressing. Top med koriander, mynte og chili, og servér straks sammen med resten af limedressingen ved siden af.

Tip!

Brug de rødder, du har. Selleri, pastinak, kål og gulerødder passer alle sammen godt til retten. Det vigtigste er, at fyldet er sprødt og friskt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar