Banh mi med kylling
28. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv en vietnamesisk sandwich, som er inspireret af den franske baguette – men med masser af asiatiske smage, friske krydderurter og sprødhed i fyldet.
Bemærk
En traditionel banh mi er et let og hurtighævet brød. Køb dem hos en specialkøbmand, eller brug almindelige hvide baguettes.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland chilisauce, soja, sukker, olivenolie og 1 tsk. limesaft med presset hvidløg.
Tag 2 spsk. marinade fra til servering, og vend resten med kylling. Lad kødet marinere i 15 minutter.
Steg kylling i marinaden på alle sider, til det er gennemstegt.
Skær peberfrugt, forårsløg, gulerødder og agurk i stave.
Flæk brødene. Stænk dem med lidt soja, og lun dem.
Rør resten af marinaden med mayonnaise og sesamolie. Smør brødene med blandingen. Fyld med grøntsager, kylling og rucola lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk