Banh mi med glaseret svinekød

1. september 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Måske har du allerede smagt den vietnamesiske klassiker i gadekøkkener herhjemme eller i udlandet, men du kan selv få den autentiske smag frem i dit eget køkken.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm sukker og eddike i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Afkøl lagen lidt.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler med et juliennejern eller en skarp kniv. Vend gulerødderne med den varme lage, og lad dem trække indtil servering. Afdryp inden brug.
Skær koteletterne i strimler. Steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Pil hvidløgene, og riv dem fint på et rivejern. Vend dem sammen med kødet på panden. Skru ned for varmen, så de ikke bliver brændt.
Drys med fivespice-krydderi, og tilsæt ketchup, hoisinsauce, honning, soja og sesamolie. Lad det stege let, til det hele er glaseret.
Skyl spidskål, og skær den i strimler. Skyl chili, og skær den i skiver.
Lun flutesene, lav et snit i dem til fyld, og smør dem med mayonnaise. Fyld dem med spidskål, svinekød og syltede gulerødder. Top med mynte, koriander og chili, og servér straks, evt. med chilisauce til.

Tip!

Denne sandwich er også god med stegt, marineret tofu, hvis du vil have en grøn udgave.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar