Bánh mi-bowl

Kender du den lækre vietnamesiske bánh mì-sandwich? Denne ret er inspireret af smagene, men serveres med ris i stedet for baguette, så måltidet kan anrettes i skåle.

Bemærk
Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær svinekødet i meget tynde skiver. Pil løg og hvidløg, og fjern evt. kernerne fra chilien. Riv skallen og pres saften af limefrugten. Blend løg, hvidløg og chili med sojasauce, olie, sukker, limesaft og limeskal i en foodprocessor eller minihakker.
Vend kødet i marinaden, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Vend dem med æblecidereddike, sukker og salt i en lille gryde. Giv det et hurtigt opkog, og hæld det i et skoldet syltetøjsglas. Lad de syltede gulerødder køle af. De holder sig fint på køl i flere uger.
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, Sriracha-sauce, citronsaft og salt i en skål.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Snit spidskålen i tynde bånd, skær agurken i skrå skiver, og hak koriander groft.
Steg kødet på en (grill)pande ved høj varme, så det bliver gyldent og gennemstegt. Servér det hele i skåle og fade, så hver især ved bordet selv kan samle sin bánh mì-bowl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar