Banantærte med karamel og flødeskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Tærten er en variation af den klassiske engelske dessertkage banoffee pie, der – som navnet antyder – indeholder både banan og toffee (karamel). Vi har bibeholdt de faste elementer i tærten, men piftet kiksebunden op med varme krydderier.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene fint i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør kanterne med smør.
Rør kiksekrummer, flormelis, krydderier, salt og smeltet smør sammen, og pres massen ud i bunden og op ad siderne i formen. Sæt kiksebunden på køl i 1 time, til den er helt kold.
Rør karamelliseret kondenseret mælk sammen med salt, og smør det ud på den afkølede kiksebund.
Skræl bananerne, skær dem i skiver, og fordel dem oven på karamellen i et dækkende lag.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, flormelis og halvdelen af alle vaniljekorn til skum med en elpisker. Top tærten med flødeskummet, og pynt med hakket chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet dulce de leche