Bananpandekager med skyr, ananas og granatæblekerner

11. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

De små buttede pandekager er sødet med modne bananer og rent vaniljepulver og tilsat en smule syrlighed i form af revet citronskal. Servér dem med skyr og din yndlingsfrugt på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel. Rør bananmosen sammen med resten af ingredienserne til en tyktflydende dej.
Opvarm en pande med lidt smør, og sæt dejen af på panden i klatter med en spiseske – der kan være ca. 4 pandekager på panden ad gangen.
Steg dem et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
Skræl ananassen, og skær den i meget små tern. Halvér granatæblet, bank hårdt på skallen med en stor ske, og pil alle de spiselige, røde kerner ud. Fjern de hvide hinder, og sigt væden fra.
Hak pistacienødderne groft.
Anret pandekagerne i en høj stak på et fad, eller fordel dem på tallerkenerne.
Servér med skyr, ananastern, granatæblekerner og pistacienødder, og dryp med lidt honning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til sunde bananpandekager

De små buttede bananpandekager kan nemt forveksles med amerikanske pandekager – dem her smager mindst lige så godt, men de er meget sundere. Opskriften indeholder nemlig intet raffineret sukker.

Pandekagerne laves af banan, æg, havregryn og mel og smages til med citron, vaniljepulver, salt og birkes. Ønsker du ikke citron, vaniljepulver og birkes, kan du sagtens undlade det.

Grundopskrift på bananpandekager

Det eneste, der er nødvendigt for at lave lækre bananpandekager er moste bananer rørt sammen med æg, havregrym og mel. 

Resten af ingredienserne er blot for at gøre dem ekstra lækre.

Du kan spise pandekagerne, som de er, men du kan også servere dem med skyr, ananas og granatæblekerner, som i opskriften ovenfor. Du kan også servere med andre syrnede mælkeprodukter, som f.eks. græsk yoghurt. Frugten kan også skiftes ud til lige, hvad du har lyst til. Om sommer er det eksempelvis herligt med friske bær.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar