Bananpandekager med jordbæris og karamelsauce
24. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Bløde, søde pandekager med en dejlig smag af banan. Mums! Med hjemmelavet jordbæris og karamelsauce til, er der vist ikke andet at gøre end at tage to portioner.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg og sukker godt sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn i sukkermassen. Sigt mel og bagepulver i. Rør godt.
Hæld kærnemælk i under omrøring. Smelt smørret, og rør det i dejen. Mos bananen, og vend den i dejen. Dejen skal være tyk, justér evt. konsistensen med lidt mel eller kærnemælk.
Varm en pande op med lidt smør og olie, og bag 1 lille bananpandekage ad gangen af 1 dl dej.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend bær, honning, flormelis og vaniljekorn i en foodprocessor. Tilsæt piskefløde, og blend igen, til isen har samlet sig. Sæt isen i fryseren, til den skal serveres.
Smelt sukkeret langsomt i en gryde. Hæld vand forsigtigt på (pas på, det sprøjter!). Kog karamelsaucen i ca. 6 minutter, til den er smeltet og jævn.
Hæld lidt karamelsauce over pandekagerne, og servér med jordbæris og resten af karamelsaucen til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på bananpandekager med havregryn
Powered by Froala Editor