Bananmuffins med chokolade

Saftige bananmuffins bliver kun bedre med chokolade! Du kan sagtens bage dine bananmuffins flere dage i forvejen, da de holder sig lækre længe.

Bananmuffins med chokolade
0-30 min.

(14)

August 15, 2022 af Camilla Zarah LawesFoto: Jacob Helbig

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 12 muffinforme

Sådan gør du

Tip!

Dejen kan også tilsættes 50 g hakkede valnødder eller hasselnødder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Nem opskrift på saftige bananmuffins

Har du et par overmodne bananer liggende, er der ingen grund til at lade dem gå til spilde. Når bananer er blevet overmodne, er de nemlig ekstra søde og bløde – og dermed oplagte at bruge i bagværk som bananmuffins! De er måske ikke så lækre at spise rå, når de har fået brune og sorte pletter, men det er der jo ingen, der hverken ser eller smager, når bananerne moses og bages til bananmuffins! 

Det gode ved bananmuffins er, at de, udover at smage vidunderligt, er supernemme at lave. Som bonus er de nemme at tage med på picnic, på arbejde eller i skole, fordi der ikke er topping i form af frosting, glasur eller andet, der kan blive ødelagt eller smatte ud under transportering. Bananmuffins er og bliver en kærkommen favorit, når vi skal forkæle dem, vi holder af – eller os selv. 


Forskellige muffinforme til bananmuffins

Det giver næsten sig selv. Bananmuffins kræver muffinforme for at få den klassiske, runde form. Her kan du vælge muffinforme af papir, muffinforme af silikone eller metal, eller du kan helgardere dig og bruge begge dele: Bager du dine bananmuffins i silikone eller metal, anbefaler vi nemlig, at du lægger bagepapir eller muffinforme af papir i formen, så kagedejen ikke klæber sig fast. Alternativt skal du smøre formene grundigt med smør, så bananmuffinen slipper formen uden at hænge fast. 


Fyld ikke formen helt op

Når vi bager bananmuffins og kager generelt, har vi en tendens til at fylde formene helt op til randen – men det er faktisk ikke nogen god idé. Opskriften på bananmuffins indeholder nemlig bagepulver, der får dejen til at hæve en del, og derfor bør formene kun fyldes ⅔ op. På den måde har dejen rigeligt med plads til at hæve uden, at den skvulper over. 

Pift dine bananmuffins op

Udover chokolade kan du pifte dine bananmuffins op med en masse andre ingredienser. Se her, hvad du også kan komme i bananmuffins:

  • Dadler
  • Havregryn
  • Fuldkornsmel
  • Mandelmel
  • Kokosmel
  • Hvid chokolade
  • Nødder
  • Nutella
  • Kokos
  • Karamel
  • Chokoladeganache til topping
  • Chokoladeglasur til topping
  • Honning
  • Dumle
  • Marsbar
  • Snickers
  • Bounty

TIP: Du kan sagtens bruge opskriften på bananmuffins til at bage én stor banankage i enten springform eller bradepande. Du kan også prøve denne opskrift på saftig banankage.

Sundere bananmuffins

Vil du skære ned på kulhydrater, kalorier og sukker, kan du sagtens bage en sundere udgave af de klassiske bananmuffins. Undlad f.eks. den brune farin og erstat med dadler, som bidrager med en lignende sød smag, eller prøv med sødemiddel fra f.eks. easis. Du kan også erstatte hvedemelet med havregryn, hvis du vil have en mere fiberholdig bananmuffin med fuldkorn. Alternativt kan du bruge fuldkornshvedemel, men havregrynet giver en god, grov tekstur, der er værd at prøve, hvis du er til dén slags. 

Held og lykke med dine bananmuffins!

Måske du også kan li'