Halloween-kage

Leder du efter årets halloween-kage? En saftig banankage kan de fleste lide, men en saftig banankage med Nutella, chokoladecreme og glasur kan ALLE lide!

Halloween-kage
31-60 min.

(12)

September 13, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Udstyr

  • en springform, 24 cm i diamater

Sådan gør du

Tip!

Pynt evt. halloween-kagen med spiselige pynte-edderkopper.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Årets flotteste halloween-kage

Hvis du leder efter årets halloween-kage, kan du nu stoppe eftersøgningen! For har du nogensinde set (og smagt) noget lignende? Denne halloween-kage nærmest skriger ”spis mig”, og selvom det flotte spindelvævsmønster på toppen, som er lavet af glasur, ser vanskeligt ud, er teknikken så nem, at man skulle tro, det var løgn! Vi giver dig her vores bedste tips til, hvordan du kommer sikkert i mål med den lækre halloween-kage til årets halloweenfest. 

En opgraderet banankage med Nutella

En saftig banankage kan de fleste lide, men denne halloween-kage overgår forventningerne og giver banankagen en plads på øverste kage-podie! Tilsat er nemlig intet mindre end Nutella, chokoladecreme OG glasur, som gør halloween-kagen til den største attraktion på halloween-bordet. 

Selve banankagedejen er heller ikke helt almindelig. Den er nemlig ”marmoreret”, hvilket vil sige, at den består af to forskellige kagedeje, der er mikset sammen. Lyder det besværligt? Ork, det er det ikke. Læs bare videre, og find ud af, hvordan du gør. 

Se også: Lækre halloween-muffins med citronsmag og lemoncurd


Sådan laver du marmorering i din halloween-kage

Du marmorerer din kagedej til halloween-kagen ved at lave én fælles kagedej, som, når den er færdig, deles i to lige store portioner. Den ene bevarer du, som den er (lys),mens du i den anden portion kommer kakao og smeltet Nutella i. På den måde ender du med en lys og en mørk kagedej, som du kan skabe et spændende spil med ved at mikse dem. Hæld skiftevis mørk og lys kagedej i kageformen, og kør til sidst en kniv stille og roligt rundt i dejen. Dejen må ikke blandes helt sammen, så du ender med en lysebrun dej – den skal blot lige ”flettes sammen”. Når halloween-kagen er bagt, og du skærer den ud, vil du kunne se et flot tigeragtigt mønster, som passer perfekt til højtiden! 

Gode tips til din halloween-kage

Opskriften er heldigvis nem og medgørlig, men der er alligevel et par faldgruber, du skal være opmærksom på, når du bager din halloween-kage:

  • Giv ikke kagen for meget! Det gode ved en banankage er, at den er svampet og snasket. Hellere lige i underkanten end i overkanten.
  • Hæver din halloween-kage, så den får en lille bjergtop, kan du skære toppen af, så den bliver mere jævn og dermed nemmere at pynte.
  • Pas på, at din glasur ikke bliver for tyk/hård. Så vil den være svær at få ud af sprøjteposen, og mønstret vil i 9/10 tilfælde ikke lykkes.
  • Pas også på, at chokoladecremen ikke bliver for tyk, samt at den ikke når at størkne, eftersom du da ikke kan trække de fine spindelvævstråde gennem cremen. 

Prøv også: Klassisk banankage med chokoladetopping:

Måske du også kan li'