Banankage med marcipan og kokos
Man kan aldrig gå helt galt i byen med en hjemmebagt banankage. Og så er det jo en glimrende måde at få brugt de sidste bananer, når de begynder at få brune pletter. Bag en kage med dem!

0-30 min.
(1)
7. juli 2021 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Bemærk:Kom sølvpapir over kagen, hvis den begynder at blive for mørk på toppen, når den er i ovnen.
Ingredienser
personer
Banankage
- sukker
- 225 g
- marcipan
- 100 g
- blødt smør
- 150 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- æg
- 4
- hvedemel
- 250 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- modne bananer
- 4
- kokosmel
- 100 g
- usaltede pistacienødder uden skal
- 80 g
Udstyr
- 1 brødform, ca. 18 x 10 cm
Sådan gør du
Banankage
Tænd ovnen på 170°. Læg bagepapir i en lille brødform.
Blend sukker og marcipan i en foodprocessor. Tilsæt smør og vaniljesukker, og blend blandingen igen.
Tilsæt et æg ad gangen, og blend dejen sammen mellem hvert æg.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen med en sigte, og blend dejen.
Mos 3 bananer med en gaffel, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en skål. Tilsæt kokosmel og pistacienødder.
Hæld dejen i brødformen. Skær den sidste banan over på langs. Læg de to halve bananer med skærefladen nedad på toppen af kagen, og pres dem forsigtigt lidt ned i kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Lad kagen afkøle i formen i 5 minutter. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af på en bagerist.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner