Banankage med marcipan og kokos

Man kan aldrig gå helt galt i byen med en hjemmebagt banankage. Og så er det jo en glimrende måde at få brugt de sidste bananer, når de begynder at få brune pletter. Bag en kage med dem!

Banankage med marcipan og kokos
0-30 min.

(1)

7. juli 2021 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Bemærk:Kom sølvpapir over kagen, hvis den begynder at blive for mørk på toppen, når den er i ovnen.

Ingredienser

personer

Banankage

sukker
225 g
marcipan
100 g
blødt smør
150 g
vaniljesukker
1 tsk.
æg
4
hvedemel
250 g
bagepulver
1 tsk.
modne bananer
4
kokosmel
100 g
usaltede pistacienødder uden skal
80 g

Udstyr

  • 1 brødform, ca. 18 x 10 cm

Sådan gør du

Banankage

Tænd ovnen på 170°. Læg bagepapir i en lille brødform.
Blend sukker og marcipan i en foodprocessor. Tilsæt smør og vaniljesukker, og blend blandingen igen.
Tilsæt et æg ad gangen, og blend dejen sammen mellem hvert æg.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen med en sigte, og blend dejen.
Mos 3 bananer med en gaffel, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en skål. Tilsæt kokosmel og pistacienødder.
Hæld dejen i brødformen. Skær den sidste banan over på langs. Læg de to halve bananer med skærefladen nedad på toppen af kagen, og pres dem forsigtigt lidt ned i kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Lad kagen afkøle i formen i 5 minutter. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af på en bagerist.

Tip!

Du kan evt. erstatte pistacienødder med hasselnødder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'