Banankage med hasselnødder og mørk chokolade
8. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Er du træt af at kigge på de overmodne bananer i frugtskålen? Kast dig ud i en svampet banankage, der er spækket med hasselnødder og mørk chokolade.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 springform, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på en tallerken. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen. Vend æggemassen sammen med de moste bananer.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen. Hak chokolade og hasselnødder, og rør det i dejen.
Smør springformen med smør, fyld kagedejen i, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, hvis den er ved at blive for mørk. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør i, og fordel det på den afkølede kage. Drys med finthakkede hasselnødder rundt langs kagens kant, og lad toppingen sætte sig før servering.
Tip!
Du kan sagtens undlade hasselnødderne eller skifte dem ud med f.eks. valnødder, pekannødder eller mandler. Lav banankagen 1-2 dage før servering, og opbevar den på køl – det bliver den bestemt ikke ringere af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk