Banankage med fransk chokoladecreme
15. marts 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
En lækker og svampet banankage med mørk chokoladecremeux – den perfekte afslutning på et godt måltid!
Bemærk
Køletid: Natten over.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet form, 16 x 16 cm
to stykker kageplast/chokoladefolie
Sådan gør du
Varm ovnen op til 175°. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret, og rør det i æggesnapsen.
Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i dejen. Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i. Hak chokoladerne groft, og vend dem i. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ca. 25 minutter.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt i en anden skål. Varm mælk og fløde op i en gryde til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne.
Kom blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83° under konstant omrøring.
Hæld den varme creme gennem en si ud over den finthakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend cremeuxen med en stavblender, og stil den i køleskabet natten over.
Smelt og temperér chokoladen. Smør den tempererede chokolade ud i et tyndt lag mellem to stykker kageplast, og stil den i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Bræk den store flage i mindre stykker.
Placér et stykke banankage midt på en tallerken, og placér en chokoladeflage i hver ende.
Knus en chokoladeflage, og drys bittesmå stykker chokolade ud over de små cremeuxtoppe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem, saftig banankage med chokolade
Powered by Froala Editor