Banankage med boghvedemel
15. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Indholdet af boghvedemel i dejen giver den saftige banankage en let nøddeagtig smag. Nyd den med en god skefuld flødeskum ovenpå!
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 30 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bageformen. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Pisk smør, brun farin, rørsukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en anden skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Rør hvedemelsblandingen i dejen lidt ad gangen skiftevis med kærnemælk.
Mos bananerne med en gaffel, og hak mørk chokolade groft.
Vend forsigtigt bananer i dejen med en dejskraber, derefter chokolade og boghvedemel. Dejen skal blot lige vendes sammen, så den er uden melklumper.
Fordel dejen i formen, og bag banankagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl kagen på en rist.
Skær banankagen i firkantede stykker, og servér den med letpisket flødeskum. Kagen kan både serveres lun og helt afkølet.
Tip!
Har du lyst til lidt knas i kagen, kan du tilsætte en håndfuld grofthakkede valnødder eller pekannødder i dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk