Banankage med boghvedemel

15. september 2022 af .

Foto: Peter Kam

Indholdet af boghvedemel i dejen giver den saftige banankage en let nøddeagtig smag. Nyd den med en god skefuld flødeskum ovenpå!

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 30 x 20 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bageformen. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Pisk smør, brun farin, rørsukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en anden skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Rør hvedemelsblandingen i dejen lidt ad gangen skiftevis med kærnemælk.
Mos bananerne med en gaffel, og hak mørk chokolade groft.
Vend forsigtigt bananer i dejen med en dejskraber, derefter chokolade og boghvedemel. Dejen skal blot lige vendes sammen, så den er uden melklumper.
Fordel dejen i formen, og bag banankagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl kagen på en rist.
Skær banankagen i firkantede stykker, og servér den med letpisket flødeskum. Kagen kan både serveres lun og helt afkølet.

Tip!

Har du lyst til lidt knas i kagen, kan du tilsætte en håndfuld grofthakkede valnødder eller pekannødder i dejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar