Banankage med appelsinsauce
16. december 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Giv den populære banankage et saftigt tvist med en lækker appelsinsauce. Opskriften er supernem, og kagen smager også dejligt dagen efter.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skræl bananerne, og mos dem i en skål sammen med cremefraiche.
Bland hvedemel, mandelmel, natron og salt i en anden skål. Hak nødderne, og vend dem i melblandingen.
Pisk smør og rørsukker sammen med en elpisker. Tilsæt æg, de mosede bananer og melblandingen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gylden og fast.
Lad kagen køle lidt af i formen, før du forsigtigt løsner formen og tager kagen ud.
Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Bland saften med smør, flormelis og fløde i en lille gryde. Gem skallen til pynt.
Varm forsigtigt saucen op, så smørret smelter, og pisk til en ensartet sauce. Lad saucen køle af, og servér den til banankagen. Drys med lidt revet appelsinskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk