Banankage-donuts med mørk chokolade og bananchips

17. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Til de bagte donuts skal du bruge en donutform, enten af metal eller silikone. De fås i forskellige størrelser i velassorterede isenkrambutikker eller i specialforretninger.

Ingredienser

Udstyr

1 donutform (gerne af silikone)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen, og rør det sammen.
Mos bananen med en gaffel, og rør bananmos og smeltet smør i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og klip et hul – der skal ikke være tylle i sprøjteposen. Sprøjt dejen ned i hullerne i donutformen, så de er ca. halvt fyldte.
Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og lad dem køle af i ca. 5 minutter. Vip dem så ud af formene, og lad dem køle helt af på en rist.
Rør flormelis, kakao og vand sammen til en tyktflydende glasur. Dyp dine donuts én ad gangen i glasuren, og pynt med tørrede bananchips og krymmel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar