Banankage-donuts med mørk chokolade og bananchips
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Til de bagte donuts skal du bruge en donutform, enten af metal eller silikone. De fås i forskellige størrelser i velassorterede isenkrambutikker eller i specialforretninger.
Ingredienser
Udstyr
1 donutform (gerne af silikone)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen, og rør det sammen.
Mos bananen med en gaffel, og rør bananmos og smeltet smør i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og klip et hul – der skal ikke være tylle i sprøjteposen. Sprøjt dejen ned i hullerne i donutformen, så de er ca. halvt fyldte.
Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og lad dem køle af i ca. 5 minutter. Vip dem så ud af formene, og lad dem køle helt af på en rist.
Rør flormelis, kakao og vand sammen til en tyktflydende glasur. Dyp dine donuts én ad gangen i glasuren, og pynt med tørrede bananchips og krymmel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på donuts.