Banancupcakes med chokoladefrosting
25. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Her er en ægte klassiker, som du kan vende tilbage til igen og igen. Husk at bruge modne bananer, det gør den store forskel.
Ingredienser
Udstyr
18 papirmuffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk æg i et ad gangen.
Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på en tallerken eller et skærebræt. Vend bananmosen med smørmassen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt det i dejen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i 18 muffinforme – de skal fyldes ca. ⅔ op. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle helt, inden du topper dem.
Pisk smørret blødt og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk langsomt kondenseret mælk i. Smelt chokoladen over vandbad, og pisk den i smørblandingen.
Smør chokoladefrosting på dine cupcakes. Skær bananerne i tykke skiver. Drys dem med lidt sukker på skærefladen, og brænd dem med en creme brulé-gasbrænder. Sæt dem i kagerne og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk