Bananbrød med kardemomme og citron

22. juni 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Bananbrød er en saftig og lækker skærekage, der holder sig frisk i flere dage. Oplagt, hvis du har et par brune bananer liggende.

Ingredienser

Udstyr

1 sandkageform, 2 liter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Rør farin og smør sammen med en elpisker i en skål.
Pisk æggene i - ét ad gangen - og rør i mindst 1 minuter pr. æg. Skræl og mos bananerne, og rør dem i blandingen.
Sigt mel, bagepulver, natron og kardemomme i æggemassen, rør sammen, og vend til sidst yoghurt og fintrevet citronskal i.
Hæld dejen i en bageform med bagepapir. Skræl bananen, flæk den på langs, og læg den oven på dejen med skærefladen opad.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Afkøl en smule, og servér lun eller kold.

Tip!

Bananer er blandt de mest spiste frugter i verden, og det skyldes sikkert deres søde smag, og at de er lige til at skrælle og spise. Bananer plukkes, når de er grønne, og når farven skifter til gul med små, brune pletter på skrællen, er den moden. Opbevar bananer ved stuetemperatur.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar