Bananbrød med hele bananer
2. juni 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Har du nogle bananer liggende, der er lige på nippet til at blive overmodne, kan du passende bruge dem til at lave dette saftige bananbrød. Det kan både nydes som kage eller i "brød"-skiver med f.eks. nutella på.
Ingredienser
Udstyr
1 sandkageform, ca. 1½ liter
Sådan gør du
Skær bananerne i mindre stykker.
Pisk olivenolie, honning, æg og banan sammen til en luftig skummende masse.
Rør havregryn, kanel, vanilje og mælk i, og lad det trække 10 minutter.
Sigt mel og bagepulver i, og vend det hele sammen.
Kom dejen i en smurt sandkageform. Halvér bananen på langs, læg den ovenpå, og drys med havregryn.
Bag kagen ca. 1 time ved 160° næsten nederst i ovnen og ved traditionel varme.
Afkøl på rist. Drys med flormelis, og servér.
Tip!
Rist skiver af bananbrødet, når det er et par dage gammelt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk