Bananbrød med hasselnødder og honning

23. marts 2022 af .

Foto: Peter Kam

Er det et brød eller en kage? Smagen minder en del om kage, men når du kigger på ingredienslisten, peger rugmel, ølandshvedemel og solsikkekerner i den anden retning. Uanset hvad smager det godt – specielt når du smører peanutbutter eller Nutella på skiverne!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rør havregryn, ølandshvedemel, rugmel, natron, salt og solsikkekerner sammen i en skål.
Hak hasselnødderne groft, og hæld dem i skålen.
Mos bananerne groft med en gaffel, og vend dem sammen med de tørre ingredienser.
Hæld honning og yoghurt i blandingen, og rør den godt sammen.
Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir. Drys brødet med lidt ekstra havregryn.
Bag brødet i ovnen i ca. 50 minutter. Lad brødet køle af på en bagerist.
Servér gerne brødet sammen med peanutbutter eller nutella.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar