Bananbrød med hasselnødder og honning
23. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Er det et brød eller en kage? Smagen minder en del om kage, men når du kigger på ingredienslisten, peger rugmel, ølandshvedemel og solsikkekerner i den anden retning. Uanset hvad smager det godt – specielt når du smører peanutbutter eller Nutella på skiverne!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rør havregryn, ølandshvedemel, rugmel, natron, salt og solsikkekerner sammen i en skål.
Hak hasselnødderne groft, og hæld dem i skålen.
Mos bananerne groft med en gaffel, og vend dem sammen med de tørre ingredienser.
Hæld honning og yoghurt i blandingen, og rør den godt sammen.
Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir. Drys brødet med lidt ekstra havregryn.
Bag brødet i ovnen i ca. 50 minutter. Lad brødet køle af på en bagerist.
Servér gerne brødet sammen med peanutbutter eller nutella.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk