Bananbrød med hasselnødder
27. marts 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lækkert til eftermiddagsteen eller som morgenmad i weekenden, skåret i skiver og ristet med smør og friske bær på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en gryde på lavt blus – det må ikke tage farve.
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter. Nulr skallen af dem i et viskestykke, og hak dem groft.
Pisk farin og æg sammen i en skål til en lys og luftig creme. Mos bananerne med en gaffel i en skål, og kom dem i farinmassen sammen med det smeltede smør. Bland alle de tørre ingredienser, si dem i æggemassen, og rør dejen sammen. Kom hasselnødderne i.
Beklæd en rugbrødsform, der kan rumme 1 l, med bagepapir, og hæld dejen i. Halvér 1 banan, placér den med skærefladen opad oven på dejen, og tryk den en anelse ned i dejen.
Bag bananbrødet i ovnen i ca. 45 minutter, til det er gyldent på overfladen, og der kan stikkes en pind i det uden, at der hænger dej ved. Lad bananbrødet afkøle. Spis det i skiver – gerne ristet – med smør og bær eller peanutbutter på.
Tip!
Når du rister dine hasselnødder, får du mere aroma frem i dem, og det er nemmere at fjerne skallen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk