Bananbrød med figner, valnødder og mørk chokolade
29. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Om du kalder det et bananbrød eller en banankage er helt op til dig. Forskellen ligger blot i, at et bananbrød bages i en aflang brødform og skæres i skiver, mens en klassisk banankage oftest bages i en firkantet bageform eller en rund springform.
Ingredienser
Udstyr
1 lille brødform, 25 x 10 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen. Mos bananerne i en dyb tallerken.
Rør smør og sukker sammen i en skål med en gaffel. Tilsæt æg og bananmos, og rør det sammen, til det er ensartet – der skal stadig ikke piskes, dejen skal blot røres sammen med en gaffel.
Bland hvedemel, vaniljesukker, kanel, natron og salt, og rør det i dejen, til den er jævn og ensartet. Vend herefter cremefraiche i dejen.
Hak chokolade og valnøddekerner groft. Skær fignerne i tynde skiver. Vend figner, valnødder og chokolade i dejen.
Hæld dejen i formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Drys et tyndt lag sukker på toppen.
Bag banankagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl den let på en bagerist, og servér den i skiver, gerne lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk