Bananbrød

Når man kalder en kage for et brød, lyder det pludselig meget sundere. Det snyder lidt – men det er godt nok et dejligt sødt brød.

Bananbrød
0-30 min.

(22)

August 25, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • en brødform

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Den nemmeste opskrift på svampet bananbrød

Bananbrødet er en rigtig klassiker! Hvad end du står, og skal lave en hurtig og nem kage, eller bare gerne vil bruge de brune bananer, som ligger og putter sig i køleskabet, så er det en kage, som er elsket af både store og små.

Bananbrødet er, som det amerikanske banana bread, ikke helt lige så sundt som det lyder. Bananbrødet er altså en kage, men til forskel fra andre kager, så har bananer et naturligt højt indhold af sukker, at de ofte kan søde kagen nok i sig selv, eller med blot 100 g sukker som her.

Er bananbrød sundt?

Nej, som udgangspunkt er bananbrødet ikke helsekost – men du kan sagtens ændre lidt i opskriften hvis den skal være sundere.

Banan indeholder både vitamin B og C, og samtidigt indeholder bananer ca. 80 kalorier pr. 100 g, og faktisk så lidt som 0,3 g. fedt. Størstedelen af bananer er vand, op mod 75 %. Så bananer er ikke usunde.

Til gengæld skal der i denne opskrift bruges 1 dl vindruekerneolie, da det giver bananbrødet sin svampede konsistens. Du kan dog godt undlade det, men du risikerer at bananbrødet bliver en smule mere tørt.

Sådan laver du bananbrød uden sukker

Bananbrød kan sagtens laves uden sukker hvis du ønsker. Brug en teskefuld mere vaniljesukker, og brug de helt modne bananer (de må gerne være HELT brune og bløde). For når bananer modner, dannes der mere sukker.

Bananbrød med chokolade

Bananbrød smager dejligt uden chokolade, men det smager bare ekstra godt med. Brug en chokolade med høj procent (gerne over 75%),for at give en dyb og mørk chokoladesmag.

Hvis den skal være ekstra smovset og lækker, kan du også smelte chokolade og smøre det på toppen af kagen, efter den er kølet af.

Sådan får du svampet bananbrød

Vil du lave et rigtig smovset bananbrød? Så er der et par ting, du kan have i mente, når du bager kagen. Olien giver kagen en rigtig god og blød konsistens, men du skal også passe på ikke at overbage kagen.

Kager virker mere bløde når de er helt varme inde i ovnen, men når den køler ”sætter” den sig. Så vær ikke bange for at den føles en smule blød, når den tages ud af ovnen.

Hvilke bananer er bedst at bruge?

Gå efter de overmodne bananer, de er både nemmere at mose, har den rigtige konsistens og er blevet dejligt søde. Har du bananer som skal modne hurtigt, kan du lægge dem i et varmt rum sammen med æbler og pærer. Grunden hertil, er fordi æbler og pærer indeholder ethylen, som er med til at modne frugt, hvilket virker specielt godt på bananer.

Mix it up: Andre typer bananbrød

Du kan variere bananbrødet som du har lyst. Her er et par gode forslag:

  • Brug nødder i dejen såsom valnødder og hasselnødder, eller top med hakkede nødder
  • Lav en chokoladeganache på toppen
  • Tilføj hindbær i dejen
  • Riv lidt maripan og kom det i dejen

Skal du servere kage for dine gæster? Lav to af de nemme og hurtige banankager i springforme, lav en chokolade ganache og fyld det mellem de to lag og på toppen. Mums, så har du et opgraderet bananbrød!

Kan man fryse bananer?

Du kan sagtens fryse bananer, og vi vil anbefale dig at gøre det, hvis dine bananer er blevet brune. Skræl bananerne og put dem i poser. Så har du et hurtigt bananbrød med ’formodne’ bananer klar.

Se også: Opskrift på svampede bananmuffins med chokolade

Måske du også kan li'