Bananboller med skyr og mørk chokolade
3. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Bananer søder bollerne på en naturlig måde. Brug meget modne bananer! De indeholder mere væde og sødme og gør dejen tilpas smidig.
Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Mos bananerne med en gaffel.
Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt honning, bananmos, skyr og havregryn, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel og salt, og rør, til dejen er ensartet. Dejen skal ikke æltes, men blot røres sammen.
Hak chokoladen groft (hvis du ikke bruger chokoladeknapper),og vend den i dejen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 225°. Tag dejen ud af køleskabet. Afsæt dejen i 10-12 rustikke boller på en bageplade med bagepapir med 2 spiseskeer.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem let på en rist, og servér dem lune, evt. med koldt smør til.
Tip!
Kan du ikke få fat på små bagefaste chokoladeknapper, kan du i stedet bruge mørk chokolade, som du selv hakker groft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk