Bananasplit med karamelliserede bananer og karamel-is

25. september 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Har du også spist dig mæt og glad i barndommens mange bananasplits? Denne moderne version er opdateret med sukkerbrændte bananer, karamel-is og ekstra knas fra sprøde mandelflager.

Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer

Ingredienser

Udstyr

1 lille gasbrænder

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt halvdelen af den karamelliserede mælk og salt, og pisk det sammen med æggesnapsen.
Pisk fløden til let skum, og vend den i æggesnapsen til en ensartet iscreme. Hæld isen i en fryseegnet beholder. Fordel resten af den karamelliserede mælk oven på iscremen, og træk det forsigtigt rundt i et tilfældigt mønster med en ske. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen.
Tænd ovnen på 180°. Rør mandelflager, flormelis og vand sammen i en skål.
Fordel mandelflagerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl mandelflagerne, og bræk dem forsigtigt fra hinanden.
Hak chokoladen fint. Varm fløden i en gryde, til den når kogepunktet, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt i gryden, til chokoladen er helt smeltet, og smag til med flagesalt. Hold chokoladesaucen lun.
Skær bananerne igennem på langs – behold skrællen på. Anret to halve bananer på hver tallerken med skærefladen opad. Drys de halve bananer med et jævnt lag sukker. Brænd bananerne med en lille gasbrænder, så overfladen bliver let karamelliseret. Servér med to kugler karamel-is, dryp med chokoladesauce, og drys til sidst med ristede mandelflager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar