Bananasplit
1. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Hvem elsker ikke bananasplit – isdesserten, som aldrig forældes? Her er 80'er-hittet fornyet med en hjemmelavet parfait tilsat chokolade og ristede hasselnødder.
Bemærk
Frysetid, parfait: Minimum 5 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommer og sukker lyse og luftige i en skål med en elpisker. Tilsæt espresso og kaffelikør, og pisk igen.
Pisk mascarponen glat med en elpisker i en skål, og pisk den i æggeblommerne. Vend massen med flødeskum.
Hak nødder og chokolade groft, og vend det i massen. Fyld ismassen i en form, og frys den i mindst 5 timer, gerne natten over.
Smelt chokolade med fløde i en gryde ved lav varme, og rør sammen til chokoladesauce.
Pisk fløde til blødt skum med elpisker i en skål. Flæk bananerne, og anret dem på tallerkener med scoops af parfait ovenpå.
Top med flødeskum, chokoladesauce, hasselnødder og evt. cocktailbær. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk