Banan-jordnøddesmør
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den her er til alle os, der elsker en mad med jordnøddesmør og skiveskårne bananer ovenpå. Konsistensen er cremet, smagen sød og salt, og opskriften overordentlig simpel. Smørret kan også bruges oven på f.eks. pandekager, vafler eller en skålfuld grød.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend de saltede peanuts i en kraftig blender, eller kør dem i en foodprocessor eller kaffekværn i 3-5 minutter. Først bliver de til mel, men hvis du fortsætter, bliver konsistensen som pasta.
Skræl bananerne, skær dem i mindre stykker, og læg dem ned til jordnøddesmørret. Blend, til konsistensen er lind.
Hæld cremen på et skoldet glas, og servér evt. med lidt grofthakkede peanuts på toppen.
Tip!
Køb et glas peanutbutter, og blend 1-2 dl med en banan. Så bliver det næsten ikke nemmere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk