Baileys-kugler med karamelchokolade

2. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Er du karamel-fan, vil du elske disse små himmerigsmundfulde fyldt med karamelsmag i både marcipan og chokolade. Uhm!

Bemærk
Afkøling: Mindst 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Ælt marcipanen sammen med Baileys og flormelis i en skål. Form massen til kugler, og sæt dem på køl i mindst 30 minutter.
Hak karamelchokoladen fint, og smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt den sidste ⅓ hakket chokolade, og rør sammen, til chokoladen er helt smeltet.
Overtræk marcipankuglerne én ad gangen med chokoladen, og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys med flagesalt, inden chokoladen størkner.
Sæt Baileys-konfekten på køl i mindst 1 time, så de er helt kolde, og opbevar dem herefter i en lukket beholder på køl indtil servering.
Drys dem evt. med spiseligt guldstøv lige inden servering.

Tip!

Karamelchokolade er en karamelliseret hvid chokolade, der smager af smør og saltkaramel. Fås f.eks. som Dulcey fra Valrhona, Amber fra Summerbird eller fra Odense Marcipan. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar