Baguetter med pastinak og oliven
27. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Er aftensmaden i den lettere afdeling, er en skive brød eller to den perfekte løsning, for at alle alligevel skal blive mætte. Fylder du brødet med både pastinak og oliven, smager det skønt sammen med både suppe og salat.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og hæld vand over den. Rør gæren ud i vandet med en røreske.
Tilsæt havregryn, og lad grynene stå i 15 minutter.
Skræl pastinak, og riv groft. Skyl rosmarin, og hak fint. Hæld vandet fra oliven, og skær dem i mindre stykker.
Hæld pastinak, rosmarin og oliven, olie, honning og salt i skålen, og rør rundt.
Hæld begge slags mel i skålen, og ælt dejen i 10 minutter, så den bliver smidig.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Del dejen i to stykker, og form dem til baguetter på et meldrysset bord. Placér dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Tænd ovnen på 225°. Bag brødet i ovnen i ca. 20 minutter, så det bliver gyldent.
Tip!
Det kan være svært at vide, hvornår brødet er gennembagt. Vend brødet, og bank forsigtigt på undersiden. Lyder det hult, er brødet færdigt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk