Baguetter med pastinak og oliven

27. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Er aftensmaden i den lettere afdeling, er en skive brød eller to den perfekte løsning, for at alle alligevel skal blive mætte. Fylder du brødet med både pastinak og oliven, smager det skønt sammen med både suppe og salat.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og hæld vand over den. Rør gæren ud i vandet med en røreske.
Tilsæt havregryn, og lad grynene stå i 15 minutter.
Skræl pastinak, og riv groft. Skyl rosmarin, og hak fint. Hæld vandet fra oliven, og skær dem i mindre stykker.
Hæld pastinak, rosmarin og oliven, olie, honning og salt i skålen, og rør rundt.
Hæld begge slags mel i skålen, og ælt dejen i 10 minutter, så den bliver smidig.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Del dejen i to stykker, og form dem til baguetter på et meldrysset bord. Placér dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Tænd ovnen på 225°. Bag brødet i ovnen i ca. 20 minutter, så det bliver gyldent.

Tip!

Det kan være svært at vide, hvornår brødet er gennembagt. Vend brødet, og bank forsigtigt på undersiden. Lyder det hult, er brødet færdigt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar