Baguette

26. oktober 2022 af .

Foto: Carina Kruger

Et fransk baguette kan spises som det er eller med lækkert pålæg. Her får du opskriften på et helt klassisk baguette.

Bemærk
Hævetid: Natten over

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vandet i en skål, og rør gæren ud deri.
Tilsæt manitobamel, og rør godt. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem. Tilsæt salt.
Dæk dejen til, og stil den på køl i 6-8 timer. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet i 1 time.
Skær dejen i 4 stykker, form dem til aflange flutes med let hånd, og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmes op til 250°.
Klip 4-5 klip på skrå i dejen, og drys med lidt ekstra mel. Bag baguettene i ovnen i 5 minutter, stil varmen til 200°, og giv dem yderligere 12 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar