Baguette
26. oktober 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Carina Kruger
Et fransk baguette kan spises som det er eller med lækkert pålæg. Her får du opskriften på et helt klassisk baguette.
Bemærk
Hævetid: Natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet i en skål, og rør gæren ud deri.
Tilsæt manitobamel, og rør godt. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem. Tilsæt salt.
Dæk dejen til, og stil den på køl i 6-8 timer. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet i 1 time.
Skær dejen i 4 stykker, form dem til aflange flutes med let hånd, og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmes op til 250°.
Klip 4-5 klip på skrå i dejen, og drys med lidt ekstra mel. Bag baguettene i ovnen i 5 minutter, stil varmen til 200°, og giv dem yderligere 12 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk