Bagte søde kartofler med fetafyld
25. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De søde kartofler bliver lækre og bløde efter en tur i ovnen og smager skønt med det let salte fetafyld. Ingen vil savne kødet i denne nemme vegetarret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær et kryds i hver kartoffel. Pak kartoflerne ind i alufolie hver for sig.
Sæt dem i et ovnfad, og bag dem i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en lille skarp kniv, at de er gennembagte (bagetiden afhænger af størrelsen på kartoflerne).
Smuldr fetaosten i en skål, og rør den sammen med flødeost. Afdryp tomaterne, og hak dem fint. Skyl og hak persille fint. Riv citronskallen fint.
Rør tomater, persille og citronskal i fetablandingen, og krydr med salt og peber. Rist pinjekernerne let gyldne på en varm og tør pande.
Skyl og tør salaten. Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen til en dressing, og smag den til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten.
Pak de bagte kartofler ud, og tryk let på dem, så de åbner sig. Fyld kartoflerne med fetablandingen, og drys med ristede pinjekerner. Servér med salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk