Bagte søde kartofler med bacon og grønt
4. oktober 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Dette må siges at være en opgradering af spejdernes primitive madlavning, men idéen er den samme: Et godt måltid kan sagtens laves på én gang i et stykke alufolie i bålets gløder (eller på grillen eller i ovnen).
Bemærk
Agurkesalaten skal trække i 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd grillen, og lad den blive godt varm.
Skrub kartoflerne godt. Prik dem et par gange med en gaffel, og pensl dem med olie. Pak dem ind i stanniol, og bag dem på grillen i 45-60 minutter (afhængig af størrelsen) ved mellemhøj varme.
Grill baconskiverne et par minutter på hver side.
Skær agurken i skiver, og vend med salt, citronsaft og citronskal. Lad det trække i 30 minutter.
Rør cremefraiche sammen med knust hvidløg, citronsaft og citronskal. Smag til med salt og peber.
Snit spidskålen fint. Flæk de søde kartofler. Top med fintsnittet kål, bacon, agurkesalat, cremefraichedressing, og pynt med karse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk