Bagte rodfrugter med yoghurtdressing
15. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Har du endnu til gode at smage den mellemøstlige krydderurteblanding za'atar, kan du godt glæde dig! Det er både nemt og sjovt at lave den selv, men du kan også købe en færdig blanding.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødderne, og skær dem i grove stave.
Vend rødderne med olie og salt i en skål, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Bag rødderne møre i ovnen i 40-45 minutter.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør, varm pande i et par minutter. De skal dufte og hoppe lidt. Lad dem køle en smule, og knus dem derefter groft i en morter.
Bland sesamfrø med spidskommen, oregano, sumak, timian og flagesalt i en skål.
Fordel yoghurt i bunden af 4 dybe tallerkner. Top med lidt harissa. Læg rødder ovenpå, og drys med za'atar.
Pynt med mynteblade, og servér straks med citronbåde og et dryp olie.
Tip!
Har du za'atar tilovers, smager det også fantastisk drysset på en avocadomad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk