Bagte rodfrugter med salatost og æg
30. januar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Grønt, groft og godt! Lav en lækker rodfrugtret med fyldig topping.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Hold rødbederne adskilt fra de andre, så de ikke farver det hele rødt.
Skrub og halvér kartoflerne. Vend dem sammen med rodfrugterne (undtagen rødbeder). Vend det hele sammen med olie og dukkah.
Vend rødbederne i olie, og læg dem i det ene hjørne af en bradepande med bagepapir. Fordel resten af rodfrugterne og kartoflerne på den resterende plads på bagepapiret.
Riv citronskal over rodfrugter og kartofler, og krydr med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter.
Kog æggene i en gryde i ca. 7 minutter, til de er smilende. Pil og halvér dem lige inden servering.
Anret de bagte rodfrugter på et fad, og drys med salatost. Læg de halve æg ved, og pynt med græskarkerner og skyllede, plukkede krydderurter. Servér straks med lune fladbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk