Bagte rødbeder med rabarbersalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De bagte rødbeder med rabarbersalat er perfekt tilbehør til retter med fisk, men kan også serveres som en frisk og let forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skrub rødbederne. Skær dem i bjælker med ensartet tykkelse, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend rødbedebjælkerne med olie, salt og peber.
Bag dem møre i ovnen i 30-40 minutter.
Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Opsaml den saft, som løber fra. Læg appelsinfileterne i en skål sammen med appelsinsaften.
Rens rabarberne, og skær dem i papirtynde strimler – brug evt. en skrællekniv. Vend rabarberstrimlerne med appelsinfileterne i skålen.
Hæld olie over, og lad det trække i 15 minutter. Bland brøndkarse i rabarbersalaten lige før servering.
Anret rabarbersalaten oven på de bagte rødbeder.
Tip!
Når appelsiner skæres i fileter uden hinder, virker de mere saftige og friske, end hvis du blot deler dem i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk