Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing
12. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En fin forret eller fyldigt tilbehør bestående af bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing. Syren fra vinen giver godt modspil til de sødlige rødbeder og den lidt skarpe gedeost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og læg dem i en bradepande. Dryp med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber.
Bag rødbederne møre i ovnen i 45 minutter. Skær dem i tykke skiver på langs.
Skær gedeost i skiver, og læg et stykke gedeost på hver rødbedeskive. Læg dem tilbage i bradepanden.
Drys med oregano, og dryp med resten af olien. Bag dem yderligere 6-7 minutter i ovnen.
Rør hvidvin sammen med sennep. Tilsæt olien, lidt ad gangen, under omrøring.
Læg valnødder på en kold pande. Dryp honning udover. Tænd for kogepladen, og steg valnødderne i 6-8 minutter, til de begynder at tage farve og karamellisere. Afkøl på et stykke bagepapir, og hak dem.
Skyl feldsalaten, og anret den på tallerkener. Læg de bagte rødbeder med gedeost ovenpå. Dryp med hvidvinsdressing, og drys med valnødder.
Tip!
Køletid: 2 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk