Bagte rødbeder med friske figner og gedeost
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De bagte rødbeder har en sød smag, der går godt i spænd med både gedeost, sennepsdressing og friske figner.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, læg dem i en bradepande, og bag dem møre i ovnen i ca. 1 time afhængigt af størrelsen.
Afkøl dem, og gnid skindet af. Skær rødbederne i skiver på ca. ½ cm’s tykkelse.
Kog linserne efter anvisningen på pakken.
Skræl knoldselleri, og riv den groft på et rivejern.
Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
Opvarm olien i en gryde, til den begynder at syde, når du stikker en trætandstikker ned i den. Steg jordskokchipsene i ca. 1 minut, til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Rør sennep, honning og balsamico sammen. Rør olie i lidt ad gangen, så dressingen bliver ensartet og cremet. Smag den til med salt og peber.
Skær brød i tern, og vend dem med olie og salt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter.
Anret linser, bagt rødbede og revet selleri i en stor skål eller i små portionsskåle. Skyl fignerne, og skær dem i både. Skær gedeost i skiver, og fordel dem på salaten sammen med fignerne. Klip purløg over, og fordel sennepsdressingen over salaten. Servér salaten med brødcroutoner og jordskokchips.
Tip!
Køb evt. en pose blandede rodfrugtchips i supermarkedet i stedet for selv at bage jordskokchips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk