Bagte porrer med bacon og kartoffelmos
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
De bagte porrer med kartoffelmos kan serveres til al slags fisk, fx pandestegte laksefileter. Brug også retten som tilbehør til skaldyr, vildt, kalvekød, oksekød, fjerkræ og gryderetter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185º. Rens porrerne grundigt, skær dem i 5 cm lange stykker, og læg dem i et ildfast fad.
Bag porrerne i ovnen i 20 minutter, til baconen er sprød, og porrerne er møre.
Bland bacontern, timian, citronskal, citronsaft, olivenolie og kapers sammen, og vend det sammen med porrerne i fadet. Krydr godt med salt og peber.
Skær baconstykket i tern. Hak timiankvistene groft. Skræl tynde spåner af citronen med en kartoffelskræller, og pres saften fra citronen ned i en lille skål.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med smørret med en gaffel eller et piskeris. Smag mosen til med salt og peber, og servér den med bagte porrer på toppen.
Tip!
Porrerne får en lækker blød konsistens, når de bages, og den lidt skarpe smag af løg forsvinder helt og erstattes af en let sødlig, mild smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk