Bagte pastinakker med stenbiderrogn

3. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Pastinakken er en fantastisk rodfrugt, der får en sød og lidt nøddeagtig smag, når den kommer en tur i ovnen. Sammen med en frisk dressing og stenbiderrogn får du smagen af forår på tallerknen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakkerne, og skær dem over på langs.
Pil og riv hvidløget, og bland det med 4 spsk. olie, honning, salt og peber i en stor skål. Vend pastinakkerne i marinaden, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag pastinakkerne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Rør cremefraiche, mayonnaise og rygeost sammen i en skål. Smag dressingen til med salt, peber, fintrevet citronskal og citronsaft.
Fordel dressingen på 4 tallerkner, og top med pastinakker, stenbiderrogn og plukket dild. Dryp med lidt olivenolie, og pynt med skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar