Bagte pastinakker med stenbiderrogn
3. juni 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Pastinakken er en fantastisk rodfrugt, der får en sød og lidt nøddeagtig smag, når den kommer en tur i ovnen. Sammen med en frisk dressing og stenbiderrogn får du smagen af forår på tallerknen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakkerne, og skær dem over på langs.
Pil og riv hvidløget, og bland det med 4 spsk. olie, honning, salt og peber i en stor skål. Vend pastinakkerne i marinaden, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag pastinakkerne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Rør cremefraiche, mayonnaise og rygeost sammen i en skål. Smag dressingen til med salt, peber, fintrevet citronskal og citronsaft.
Fordel dressingen på 4 tallerkner, og top med pastinakker, stenbiderrogn og plukket dild. Dryp med lidt olivenolie, og pynt med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk