Bagte pastinakker med ærtepuré
15. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Har du en pose pastinakker tilbage i grøntsagsskuffen i køleskabet? Brug dem til fritter! Vend pastinakkerne i olie og estragon, og servér dem sammen med en hjemmelavet ærtepuré.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl pastinakkerne, og skær dem i lange skiver.
Pil og hak hvidløg fint. Skyl og hak estragonbladene.
Vend pastinakker, hvidløg og estragon sammen med olie, salt og peber på et bagepapir på en bageplade.
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Hæld kogende vand over ærterne.
Pil hvidløgsfedet.
Blend ærter, hvidløg, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen til en creme i en blender.
Servér pastinakkerne sammen med ærtecremen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk