Bagte kødboller i tomatsauce med peberfrugt
16. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En familievenlig klassiker, der bare altid holder!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint, og gem halvdelen til tomatsaucen. Skyl og hak persille og timian. Rør oksekødet godt sammen med løg, persille, timian, æg, rasp og fintrevet parmesan. Krydr med salt og peber. Lad farsen trække i køleskabet, imens du laver tomatsaucen.
Pil og hak hvidløget fint. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Steg hvidløg, peberfrugt og det resterende halve, hakkede løg i smør i en gryde ved middel varme i 1-2 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, oregano, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Hæld tomatsaucen i et ovnfad. Form farsen til kødboller, læg dem ned i tomatsaucen, og drys med revet ost. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, til kødbollerne er gennemstegte.
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen, og afdryp. Servér spaghetti med kødboller i tomatsauce, og drys med friskrevet parmesan og evt. en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk