Bagte kartofler med ostecreme
17. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Vil du tage 90’ernes bagte kartofler til et nyt niveau, skal du kaste dig ud i denne opskrift. Skær kartoflerne over, og top dem med både mozzarella og parmesan, så bliver de med stor sandsynlighed en ny favorit.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skrub kartoflerne, og halvér dem. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad med skærefladen opad.
Hæld 2 spsk. olie over kartoflerne, og krydr dem med salt og peber.
Tilbered kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Knus enebærrene i en morter. Riv parmesan fint.
Rør enebær, parmesan, mozzarella, chiliflager og 2 spsk. olivenolie sammen i en skål.
Fordel krydderurteolien på toppen af kartoflerne.
Tilbered kartoflerne i ovnen i yderligere 10 minutter.
Servér gerne kartoflerne til kød eller kylling.
Tip!
Er dine kartofler meget store? Så kan det godt være, de skal bruge lidt længere tid i ovnen, inden du drysser ost over dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk