Bagte kartofler med ørredcreme og bønnesalat
Fyld de små bagte kartofler med en lækker og cremet ørredcreme, der får masser af smag fra citron og krydderurter.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Bagetid: 45 minutter. Der kan gemme sig små ben i ørredcremen, så pres den evt. igennem en stormasket sigte, inden du blander løg og timian i.
Ingredienser
personer
Bagte kartofler
- mellemstore kartofler
- 1 kg
Ørredcreme
- røget ørred
- 200 g
- skyr
- 400 g
- usprøjtet citroner
- 1
- rødløg
- 1
- frisk timian
- ½ bundter
- citronsaft
- 2 spsk.
- peber
Bønnesalat
- grønne bønner
- 500 g
- olivenolie
- 3 spsk.
- æblecidereddike
- 2 spsk.
Sådan gør du
Bagte kartofler
Tænd ovnen på 200º. Læg kartoflerne på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre, når du prikker i dem med en lille, spids kniv.
Ørredcreme
Blend ørreden i en foodprocessor med skyr og fintrevet citronskal til en tyk creme. Rør finthakket rødløg og hakket timian i cremen.
Smag til med citronsaft og peber – salt er sjældent nødvendigt, for fisken er salt i sig selv. Spæd evt. med lidt vand, hvis cremen er meget tyk.
Bønnesalat
Skyl og nip bønnerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Overhæld dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Bland olie og æblecidereddike med salt og peber, og vend dressingen med bønnerne. Skyl og tør salaten, og bred den ud på et stort fad. Drys bønnerne over salaten.
Tryk de bagte kartofler lidt på midten, så de krakelerer i toppen. Servér ørredcremen til kartoflerne og bønnesalaten ved siden af.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner