Bagte kartofler med kødsauce
14. maj 2019
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Bagte kartofler med dejligt fyld af kødsauce og grøn salat. Det tilfredsstiller både store og små!
Bemærk
Ovntid: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og tør dem. Gnid dem med olie, og skær et kryds i toppen af hver kartoffel. Pak dem ind i alufolie, og bag dem møre i ca. 1½ time.
Pil og hak løget, og klar det i olie på en pande. Skræl gulerødderne. Skær den ene gulerod i små tern, og steg dem sammen med løget i nogle minutter. Skru op for blusset, og steg kødet med, til det skifter farve. Tilsæt tomatpuré og steg yderligere ½ minut.
Hæld hakkede tomater ved, og tilsæt oregano, salt og peber. Lad det simre i ca. 30 minutter uden låg. Smag kødsaucen til med salt og peber.
Skæl den anden gulerod i tynde bånd. Skyl hjertesalat og peberfrugt, skær dem i strimler, og kom det hele i en skål sammen med ærterne. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér kartoflerne med kødsovs, cremefraiche og purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk