Bagte kartofler med chili con carne

Bagte kartofler med chili con carne tager lidt ekstra tid at lave, men er det hele værd!

Bemærk
Ovntid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210°. Skær et dybt kryds i kartoflerne, og pak hver kartoffel ind i alufolie. Læg kartoflerne i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
Pil og hak løgene. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak den meget fint. Steg løg og chili et par minutter i olie i en gryde.
Tilsæt kanel, spidskommen og evt. stødt chili, og steg videre 1 minut. Tilsæt kødet, og lad det stege i 5-10 minutter.
Bland tomater fra dåse, balsamicoeddike og sukker med kødet i gryden, og lad retten småkoge under låg i 15 minutter.
Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem grundigt med koldt vand.
Vend peberfrugter, bønner og chokolade i retten, og varm godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene, og tør den i et rent viskestykke eller en salatslynge. Skær limefrugterne i både.
Pak kartoflerne ud af alufolien. Pres på kartoflerne fra begge sider, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne.
Servér med salat, limebåde og en skefuld cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar