Bagte kartofler med chili con carne
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bagte kartofler med chili con carne tager lidt ekstra tid at lave, men er det hele værd!
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skær et dybt kryds i kartoflerne, og pak hver kartoffel ind i alufolie. Læg kartoflerne i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
Pil og hak løgene. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak den meget fint. Steg løg og chili et par minutter i olie i en gryde.
Tilsæt kanel, spidskommen og evt. stødt chili, og steg videre 1 minut. Tilsæt kødet, og lad det stege i 5-10 minutter.
Bland tomater fra dåse, balsamicoeddike og sukker med kødet i gryden, og lad retten småkoge under låg i 15 minutter.
Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem grundigt med koldt vand.
Vend peberfrugter, bønner og chokolade i retten, og varm godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene, og tør den i et rent viskestykke eller en salatslynge. Skær limefrugterne i både.
Pak kartoflerne ud af alufolien. Pres på kartoflerne fra begge sider, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne.
Servér med salat, limebåde og en skefuld cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på bagekartofler med smør
Powered by Froala Editor