Bagte kartofler med cheddar og chili
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bagte søde kartofler med fyld af cheddar, chili, oliven og persille. Sødmen i kartoflerne er et perfekt modspil til chiliens skarpe smag.
Bemærk
Ovntid: 1 time og 5 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær et kryds ned i hver kartoffel. Pak dem ind i alufolie, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne møre i ovnen i ca. 1 time (bagetiden afhænger af størrelsen). Lad ovnen være tændt.
Snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Skyl og halvér tomater. Skær oliven i halve.
Klem forsigtigt på de bagte kartofler, så de åbner sig. Fyld dem med spidskål, tomater, oliven og cheddar, og bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter, indtil osten er let smeltet.
Rens og snit chili. Skyl og hak persille.
Anret kartoflerne på et fad, og top dem med cremefraiche, persille og chili.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på bagekartofler
Powered by Froala Editor