Bagte gulerødder med feta og tahin
4. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når gulerødder bages i ovnen, intensiveres smagen og bliver let sødlig, så man får lyst til at spise ekstra mange af dem. Drys gulerødderne med feta, nødder, mynte og granatæble, og du har en flot og festlig servering, som vil tage sig godt ud på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl eller skrub gulerødderne, og fjern bund og top. Halvér dem på langs, hvis de er meget store.
Vend gulerødderne i olie, og krydr dem med salt, peber og spidskommen.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Drys skallen over gulerødderne, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, så de begynder at blive møre.
Smuldr fetaen, og hak pistacienødderne. Skyl myntebladene, og pluk granatæblekernerne.
Drys feta, nødder, mynte og granatæble over gulerødderne.
Pisk yoghurt, tahin, salt, peber og friskpresset citronsaft sammen til en dressing i en skål. Hæld dressingen over gulerødderne før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk