Bagte gulerødder med bønnehummus
19. april 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Hummussen er lavet på butterbeans, og det gør den ekstra cremet og lækker. Krydr gulerødderne med za'atar, før du bager dem.
Bemærk
Energi pr. person: 303 kcal, fedt 26 %, protein 16 %, kulhydrat 58 %.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skræl gulerødderne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Spray eller pensl dem med lidt olie. Pil og knus hvidløg, og fordel det over gulerødderne sammen med za'atar, salt og peber.
Bag gulerødderne i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyl bønnerne i koldt vand, og dryp dem godt af.
Findel bønner, hvidløg, tahin, spidskommen, citronsaft og yoghurt i en multihakker eller med en stavblender. Smag til med salt og peber, og servér til de bagte gulerødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk